Long time no see

Det händer ju att jag någon gång om sänder uppdaterar något här i alla fall!
 
Alltså dessa underbara dokumentärer som finns, samt inspirerande människor! Vill göra en shout out för youtubekanalerna "Livingbiginatinyhouse" och "Raw Alignment". Dessa kanaler har verkligen fått mig att vilja försöka lite extra i vardagen. Jag är långt ifrån perfekt men de har sagt saker, i sina videos, som har fått mig att tänka ett steg extra. Vad vill jag, vad är viktigast..? 
 
Jag börjar i det lilla. Första av allt vill jag rensa ut saker jag faktiskt inte behöver. Saker jag bara har för att jag någon gång KANSKE kommer att behöva dem... Eller inte behöva, vilja ha... Typ en extra finservis. NÄR?! Nej, precis. Kankse en gång om året, men i så fall är det ju bara att låna ihop. Denna process har jag så smått påbörjat men det finns fortfarande saker kvar. ... och hörrni, SAKER! Alyse (raw alignment) fick mig att inse det också. "Saker" är bara något vi samlar på oss som vi KAN få tag på ifall vi behöver det. Resterande tid är det bara något vi oroar oss för. Inte aktivt kanske men det finns ju ändå en oro att mista sina ägodelar.
 
Jag testade mig själv: "Linnéa, säg tre saker du skulle ta med dig ut om det började brinna". Jag tänkte länge och väl och kom slutligen fram till att det nog skulle få bli min dator, hårddisk och... Ja, sedan kom jag inte på något mer som jag inte skulle kunna få tag på igen! Fattar ni! Det är så lite mina saker är "värda". Jag tycker om mina saker och det finns minnen omkring vissa grejer.. och jag gillar mina kläder och så vidare. Minnen är ju dock något jag ändå kommer att ha oavsett om det finns ett särskilt objekt eller inte. Varför är vi så besatta av dessa materiella ting? Jag blir stressad bara av att tänka på hur mycket grejer jag har hemma som bara ligger där obrukade. Saker som någon annan skulle kunna ha nytta av. Saker som jag inte gör mig av med på grund av min samlarinstinkt. Jag måste bryta mig fri!
 
Min trogna bäddsoffa, som följt mig sedan jag var typ tolv år ska jag nu sälja till en kompis som BEHÖVER den. Efter det ska jag försöka att utnyttja platsen i EN byrå i stället för att ha två stycken. De är jättefina men jobbiga att ha när en flyttar. Alla småsaker i lådor, smycken... SAKER! Jag blir tokig bara jag tänker på det! En ny start på livet, med (nästan) enbart saker jag BEHÖVER. Mitt guilty pleasure får dock vara textilier. Jag tänker att det ändå är något som jag alltid kan använda på ett eller annat sätt samt att det bidrar till ett ombonat och mysigt hem. Det är lätt att skapa rum med tyger OCh det är väldigt enkelt att ändra och packa ihop. En av mina drömmar just nu är att kunna bo i en skåpbil eller liknande, ha med mig allt jag äger och inte behöva oroa mig för något i onödan. Ännu är detta en bit bort men mitt mål är där! Det vore så oerhört fantastiskt. 
 
Så saker jag kommer ha svårt att göra mig av med/"behöver".
 
- Kläder (Här kommer jag dock vara rätt tillåtande med mängden kläder eftersom att jag bor där jag bor med skiftande temperaturer och årstider...)
- Personliga teknikapparater (Dator, mobil, hårddisk)
- Verktyg (hammare, skruvmejselkit, kniv, tång, sy-kit + div skruvar, spikar, nålar...)
- Hygienartiklar jag inte kan tillverka själv (tandborste, tvål, tvättmedel)
- Matberedningssaker: Stavmixerkit, kökskniv, skärbräda, två par (ICE) bestick (gaffel, kniv, sked, liten sked, tot 8 st), träslev, skalare, knivslip, stekpanna, gryta/kastrull, ugnssäker form, kaffepress, två glas, två tallrikar, två skålar, mina fyra stora muggar (FAKTISKT).
- Instrument, of course!
- Någon/några av mina blommor
- Kuddar och tyger...
 
Typ så. Det vore SÅ SKÖNT. Såatteee... på't! Varje litet steg räknas!
 
 

RSS 2.0